بادام زمینی دارای مشخصات غذایی قوی است. آنها منبع عالی پروتئین گیاهی، فیبر و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی کلیدی هستند.
بادام زمینی در گیلان انواع مختلفی دارد، از جمله بو داده، شور، روکش شکلاتی و به صورت کره بادام زمینی. انواع مختلف دارای پروفایل های تغذیه ای متفاوت و فواید سلامتی مختلفی هستند.
بادام زمینی علاوه بر مشخصات غذایی سالم، یک ماده غذایی پر کالری است، بنابراین زمانی که در حد اعتدال از آن لذت ببرید، سالمتر است.
در این مقاله، مشخصات تغذیه ای بادام زمینی، فواید آن برای سلامتی و نحوه مقایسه انواع مختلف آن را ارائه می دهیم. بهتر است بادام زمینی را در حد اعتدال مصرف کنید تا از فواید بهینه آن برای سلامتی برخوردار شوید.
بادام زمینی یک منبع عالی از پروتئین گیاهی است که 25.8 گرم در هر 100 گرم بادام زمینی یا تقریباً نیمی از پروتئین مورد نیاز روزانه یک فرد را ارائه می دهد.
مقدار توصیه شده روزانه (RDA) برای پروتئین در بزرگسالان عبارت است از: 46 گرم برای زنان و 56 گرم برای مردان
پروتئین برای ساخت و ترمیم سلول های بدن ضروری است. مقدار پروتئین مورد نیاز یک فرد بسته به سن و سطح فعالیت متفاوت است.
اسیدهای چرب جزء ضروری هر رژیم غذایی هستند. بیشتر چربی های موجود در بادام زمینی اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع هستند که یک نوع چربی سالم هستند.
طبق گفته انجمن قلب آمریکا (AHA)، مصرف چربیهای تک غیراشباع و چربیهای غیراشباع به جای چربیهای اشباع و ترانس میتواند سطح کلسترول خون فرد را بهبود بخشد. این به نوبه خود خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش می دهد.
همچنین مقدار کمی چربی اشباع شده در بادام زمینی وجود دارد. چربی اشباع شده نسبت به غیراشباع یا چند غیراشباع سالم تر است. پزشکان چربی اشباع بیش از حد را با بیماری های قلبی عروقی مرتبط می دانند.