با ادامه اپیدمی جهانی چاقی، دیابت در سراسر جهان شیوع بیشتری پیدا می کند.
خوردن انواع حبوبات، از جمله لوبیا عروس فله ، ممکن است نه تنها در پیشگیری از دیابت بلکه در مدیریت سطح قند خون نیز ارزشمند باشد.
لوبیاها سرشار از کربوهیدرات های پیچیده (مانند فیبر رژیمی) هستند که دیرتر هضم می شوند.
در نتیجه، نشان داده شده است که مصرف لوبیا باعث افزایش احساس سیری و کمک به تنظیم سطح گلوکز و انسولین پلاسما بعد از غذا می شود.
فیبر حبوبات یکی از انواع فیبر مرتبط با کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک بود که شامل اختلالات گلوکز و افزایش خطر ابتلا به دیابت است.
طبق یک مطالعه اخیر، مصرف منظم لوبیا به عنوان بخشی از رژیم غذایی با شاخص گلیسمی پایین، مدیریت گلوکز خون را بهبود بخشید، فشار خون سیستولیک را کاهش داد و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش داد.
شرکت کنندگان مبتلا به دیابت نوع 2 به طور تصادفی در یک رژیم غذایی حاوی حبوبات بالا (مصرف 1 فنجان در روز) یا رژیم غذایی با فیبر نامحلول بالا با غذاهای گندم کامل قرار گرفتند.
هموگلوبین A1c (HbA1c)، معیاری برای کنترل طولانی مدت قند خون، پس از سه ماه اندازه گیری شد.
گروهی که رژیم غذایی پر حبوبات مصرف می کردند کاهش قابل توجهی در HbA1c را تجربه کردند و امتیازات محاسبه شده خطر بیماری قلبی را کاهش دادند.
نقش رژیم های غذایی حاوی لوبیا مرتبط با خطر سرطان موضوع مطالعات در حال انجام است.
خوردن لوبیا ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان ها را به دلیل سهم آنها از ترکیبات زیست فعال در رژیم غذایی، از جمله فلاونوئیدها، تانن ها، ترکیبات فنلی و سایر آنتی اکسیدان ها کاهش دهد.
این ترکیبات خطر ابتلا به سرطان و همچنین سایر بیماری های مزمن را کاهش می دهند.
محققان دیگر نشان دادهاند که لوبیا ممکن است در رژیم غذایی حاوی سایر غذاهای غنی از آنتی اکسیدان (مانند میوهها و سبزیجات) با کاهش اکسیداسیون در بدن و کاهش خطر کلی سرطان، اثر هم افزایی داشته باشد.
مصرف لوبیا با کاهش خطر سرطان های سینه، معده، کولورکتال، کلیه و پروستات در مطالعات انسانی و حیوانی مرتبط بوده است.
به طور خاص، محتوای فیبر غذایی لوبیا ممکن است در کاهش خطر سرطان های روده بزرگ نقش داشته باشد.
به عنوان مثال، مطالعهای که تأثیر دریافت فیبر غذایی را بر ایجاد پولیپهای روده بزرگ در یک گروه بازمانده از سرطان بررسی کرد، نشان داد افرادی که فیبر بیشتری مصرف میکنند، بهویژه فیبر حبوبات و سبزیجات پخته شده سبز، از جمله لوبیا سبز و نخود، احتمال کمتری دارد.