بیشتر ارقام انجیر برای مصرف خشک کشت می شوند.
انجیر خشک باید روی درخت کاملا رسیده و تا حدی خشک شود.
انجیر خشک درشت بسیار مرغوب است.
خشک کردن آفتاب یک روش رایج برای آبگیری انجیر نیمه خشک است.
این روش به بودجه کم، تجهیزات ساده و انرژی کم نیاز دارد.
تولید انجیر خشک با ویژگی های حسی مطلوب مزیت عمده این روش است.
در کالیفرنیا، انجیر در درجه اول پس از برداشت ضد عفونی می شود، و سپس در آفتاب خشک یا آبگیری می شود تا رطوبت آن به 17٪ کاهش یابد و دوباره ضد عفونی می شود.
در ترکیه، انجیر توسط سینی هایی وارد گلخانه می شود که روی ریل قرار می گیرد و با استفاده از انرژی خورشیدی خشک می شود.
در استهبان برای ادامه خشک شدن، میوه ها را در معرض نور خورشید قرار می دهند و به مدت 3 روز در محل مشخص (اشفنگ) خشک می کنند تا به رطوبت مورد نیاز (حدود 17 درصد) برسند.
از آنجایی که میوههای انجیر در معرض طولانیمدت خارج از منزل بر روی زمین قرار میگیرند، خطر بالای آلودگی میوهها به آفات و عوامل بیماریزا مشکل اصلی در این روش است .
این روش به طور چشمگیری پتانسیل عفونت قارچی آسپرژیلوس را افزایش می دهد، در نتیجه احتمال آلودگی آفلاتوکسین اجتناب ناپذیر است.
خشك كردن آفتاب انجير باعث خشك شدن غير يكنواخت، واكنش هاي قهوه اي شدن و پوسته پوسته شدن محصول نهايي مي شود.
علاوه بر این، قرار گرفتن مستقیم در معرض نور خورشید رنگ، عطر و طعم انجیر خشک را کاهش می دهد.