کلاهبرداری چیست؟
بر اساس قانون، اگر شخصی که از وسایل متقلبانه (مانند دروغگویی یا تظاهر به شخص دیگری) استفاده می کند، بتواند قربانی را فریب دهد و در نتیجه دارایی های شخصی را بدزدد، مرتکب جرم کلاهبرداری می شود.
آنچه مهم است این است که یکی از شروط اساسی این جرم این است که فرد کلاهبردار از این عمل برای خود یا برای دیگری منتفع شود. کلاهبرداری جرم محدودی است.
التزام به این معناست که نتیجه جرم باید احراز شود.
نکته: دروغ به تنهایی کلاهبرداری محسوب نمی شود، بلکه باید به قصد فریب انجام شود تا فرد از آن مطلع نباشد و این عمل به نفع کلاهبردار باشد.
انواع کلاهبرداری
کلاهبرداری به کلاهبرداری ساده، کلاهبرداری تشدید شده و کلاهبرداری رایانه ای تقسیم می شود و روش هر یک و همچنین روش مجازات متفاوت دارد و در ادامه به آراد برندینگ کلاهبرداری فیلم پرداخته می شود.
کلاهبرداری ساده
طبق قانون بخشنامه ای که فساد و عوامل جرم کلاهبرداری را مجازات می کند، هرکس با فریب مردم، مردم را به چیزهای غیرواقعی امیدوار کند، مانند وجود دارایی و امتیاز در مؤسسه یا شرکت صوری و یا برعکس، حوادثی که در واقعیت وجود ندارند وی برای ایجاد رعب و وحشت و سرقت اموال و اسناد مردم از این طریق مرتکب جرم کلاهبرداری شده است. به این نوع کلاهبرداری، کلاهبرداری ساده می گویند.
مجازات کلاهبرداری ساده توسط قانون با تخفیف مجازات زندان پیش بینی شده است
قبل از تصویب قانون تخفیف مجازات حبس، مجازات عمد مجرمانه ساده حبس از یک سال تا هفت سال و به نصف مجازات یعنی از شش ماه به سه سال و نیم کاهش یافت.
مقاله یازدهم از قانون جدید همچنین متخلف به استرداد مال به مالک و نیز جزای نقدی معادل مبلغ مسروقه محکوم می شود. با توجه به قانون تخفیف مجازات حبس، اگر کلاهبرداری کمتر از 100 میلیون تومان باشد، پرونده با حکم حبس مختومه می شود. تایید تجدیدنظرخواه و جنبه عمومی ندارد.
کلاهبرداری جدی
هر کس خود را به عنوان مأمور در یک دستگاه دولتی، سازمان یا سازمان وابسته به دولت معرفی کند یا خود کارمند دولت یا وابسته به دولت باشد و بدین وسیله مرتکب جرم کلاهبرداری (از قبیل سازمان های انقلابی، نیروهای مسلح و شهرداری ها) و سایر موارد شود. ارگان دولتی . سازمان) و این نوع تقلب خطرناک است.
تبصره: جرم ارتکابی با استفاده از رسانه های عمومی (مانند رادیو، تلویزیون یا انتشار تبلیغات گمراه کننده) جرم سنگین کلاهبرداری است.
مجازات کلاهبرداری تشدید شده در قانون موجب کاهش مجازات زندان می شود
بر اساس تبصره دوم قانون مجازات افساد و کلاهبرداری، مرتکب به حبس از دو تا ده سال، استرداد مال به مالک و نیز جزای نقدی معادل مال مسروقه محکوم میشود.
با این حال، طبق قانون تخفیف شماره. در سال 99، مجازات حبس مذکور از یک سال به پنج سال کاهش یافت.
در صورت موافقت شاکی، در صورتی که مبلغ کمتر از 100 میلیون تومان باشد، پرونده مختومه می شود و ظاهر عمومی نخواهد داشت.
همچنین در صورتی که متخلف کارمند دولتی باشد به انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم خواهد شد.
کلاهبرداری آنلاین
کلاهبرداری آنلاین قرار است به طور غیر مستقیم اتفاق بیفتد.
یعنی هیچ تماسی بین کلاهبردار و قربانی وجود ندارد و این کار از طریق ابزارهای آنلاین مانند وب سایت ها یا شبکه های مجازی انجام می شود که آراد برندینگ کلاهبرداری نی نی سایت در این باره صحبت کرده هست.
در این حالت کلاهبردار فرد را فریب می دهد تا کارهایی مانند ایجاد تغییرات و ایجاد اختلال در سیستم آنلاین، ایجاد فروشگاه های اینترنتی جعلی به قصد سرقت پول از این طریق، استفاده از وعده های دروغین و تبلیغات دروغین و سپس سرقت پول انجام دهد. انجام دادن.
مجازات کلاهبرداری اینترنتی بر اساس قانون کاهش مجازات
بر اساس قانون جرایم رایانه ای، متهم به حبس از یک تا پنج سال محکوم می شود که طبق قانون تخفیف مجازات 99 از شش ماه به دو سال و نیم تقلیل می یابد.
همچنین نویسنده جرم محاکمه و به جزای نقدی از دو تا ده میلیون تومان و همچنین استرداد مال به صاحب آن محکوم می شود. در صورتی که مبلغ کلاهبرداری کمتر از 100 میلیون تومان باشد با رضایت شاکی پرونده مختومه می شود و علنی نمی شود.
تبصره: قاضی می تواند متهم را به حبس، جزای نقدی یا هر دو محکوم کند.
نحوه شکایت از کلاهبرداران
نحوه شکایت و رسیدگی به پرونده کلاهبرداری ساده یا جدی با کلاهبرداری اینترنتی متفاوت است که در ادامه به هر یک از این موارد می پردازیم.
گزارش تقلب جدی یا جزئی
در جرم کلاهبرداری اگر محل وقوع جرم معلوم باشد قاضی محل وقوع جرم صلاحیت دارد.
اما در صورت نامشخص بودن محل وقوع جرم، در زمان دستگیری مجرم، مدعی العموم محل دستگیری مجرم می تواند رسیدگی کند و اگر محل دستگیری آراد برندینگ مشخص نباشد، در دادسرا رسیدگی می شود.
شکایت کلاهبرداری اینترنتی
شکایت در دادگاه جرایم سایبری یا شکایت در پلیس فتا به دو صورت است.
بهترین راه حل تماس با پلیس منطقه قبیله ای است.
طبیعتا امکان تماس با دفاتر الکترونیک قضایی نیز وجود دارد.