مواد لازم : 1 کیلوگرم خیار کوچک و سفت، 500 میلی لیتر سرکه شراب سفید، 3 برگ بو، 250 گرم نمک درشت، 1 پیمانه دانه رازیانه وحشی، 50 گرم شکر، 500 میلی لیتر آب، نمک ریز به مقدار لازم.
خیارشور چاشنی مقرون به صرفه است.
طرز تهیه : خیارها را با دقت بشویید و خیلی خوب خشک کنید و در آبکش بریزید و نمک ریز بپاشید.
بگذارید یک شب استراحت کند.
روز بعد آنها را بشویید و دوباره با دستمال آشپزخانه خشک کنید.
برگ بو را با کاغذ آشپزخانه مرطوب شده تمیز کنید.
خیارها را به همراه مقداری دانه رازیانه وحشی و برگ بو در شیشه های استریل شده قبلی (با جوشاندن) بریزید.
آب، سرکه، نمک درشت و شکر را در قابلمه ای بریزید و به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید.
چند دقیقه صبر کنید سپس مایع به دست آمده را داخل شیشه ها بریزید تا خیارها کاملاً پوشانده شوند.
درب ها را پیچ کنید و در مکانی تاریک و خنک نگهداری کنید.
بعد از یک ماه می توانید از خیارشورهای خود لذت ببرید.
مواد لازم : خیار ریز و سفت 1 کیلوگرم، نمک 250 گرم، روغن زیتون خالص و سرکه سفید به میزان دلخواه، 5 تا 6 برگ ترخون، 2 حبه سیر ، 2 عدد برگ بو، 3 حبه، آویشن و رازیانه وحشی به مزه
روشطرز تهیه: خیارها را بشویید و خشک کنید و در ظرفی بریزید و روی آن ها را با نمک (250 گرم) و سرکه بپوشانید و بگذارید چند ساعت خیس بخورد تا آب گیاه خارج شود.
سپس آنها را آبکش کرده و کاملاً خشک کنید.
خیارها را در ظرفهای شیشهای که قبلاً استریل کردهاید بچینید (با جوشاندن)، گهگاه چند شاخه آویشن، ترخون، لورل، حبههای سیر، حبهها و کمی رازیانه وحشی داخل آن بریزید.
کاملا با روغن بپوشانید و در شیشه ها را محکم ببندید.
در جای خنک و دور از نور نگهداری کنید و حداقل سه هفته قبل از مصرف خیارشور صبر کنید.
بر خلاف دستور العمل های قبلی، خیار شور با گوشت های پخته شده و پنیرهای چرب کار نمی کند.